Iohannis, scandal Ucraina. Banciu: NU se face așa ceva!

Radu Banciu l-a taxat pe Klaus Iohannis după ce a anunţat, joi, că şi-a contramandat vizita pe care urma să o efectueze în luna octombrie în Ucraina, ca urmare a adoptării Legii educaţiei.

"Klaus Iohannis nu se duce în Ucraina pentru că nu are ce să facă acolo. Sigur, sunt niște biserici ortodoxe remarcabile. Kiev este un oraș pe care îl poți vizita, dar se pare că nu este pe gustul lui Klaus Iohannis. Nu îl interesează Ucraina. Consideră că nefiind o țară UE... să nu se ducă.

Sigur că este o greșeală politică uriașă, mai ales că Ucraina este vecină cu România. Sunt foarte mulți români care trăiesc acolo. Dacă s-au închis școlile, ce? Șeful statului trebuie să îi abandoneze? Dimpotrivă, du-te, mă, peste ei pentru că te consideri un om politic serios. Cu puterea ta de convingere, du-te și convinge-i să redeschidă școlile. Asta este misiunea ta! Klaus Iohannis a abandonat și a zis gata, s-a supărat pe ucraineni. Nu se face așa ceva. Te duci peste ei, să ai și tu un dialog", a zis Radu Banciu la B1 TV.

[citeste si]

"Vezi-ți, mă, de treabă și cere-le scuze ălora! Avem nevoie de relația cu Ucraina. Tu nu ești veșnic. Nu, Klaus Iohannis! Nu cred că relația cu Ucraina merită să sufere din cauza unui moft", a mai spus Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel