Iohannis s-a "sinucis" la sfârșitul dezbaterii cu Ponta: două greșeli enorme ale liberalului

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, s-a împușcat singur în picior în ultimele minute ale dezbaterii electorale cu contracandidatul PSD, Victor Ponta, desfășurată, marți seară, la Realitatea Tv.

De-a lungul dezbaterii televizate, Iohannis i-a reproșat moderatorului Rareș Bogdan că îl discriminează, oferindu-i mai mult spațiu lui Ponta. Anterior momentului de final, în care contracandidații și-au adresat ultimele întrebări, liberalul s-a arătat din nou iritat că a vorbit mai puțin decât social-democratul. Rareș Bogdan i-a explicat că poate folosi toate minutele care consideră că i-au mai rămas. În mod surprinzător, Iohannis a ales tăcerea într-un moment important al unei dezbateri. Liberalul nu a profitat de propunerea lui Bogdan, ci a răspuns că renunță la minutele sale.

În ultimele momente ale confruntării, Klaus Iohannis a cerut explicit să pună al doilea întrebarea de final. Ponta a luat cuvântul, și, în linia atacurilor lansate pe parcursul dezbaterii, Ponta a pus o întrebare referitoare la Uniunea Social Liberală (USL), care s-a dizolvat în urma unei divergențe în centrul căreia se afla Iohannis:

Ponta: Aveţi vreun moment un sentiment de vinovăţie faţă de milioanele de români care au crezut în USL şi s-a rupt pentru că nu aţi primit funcţie?

Iohannis: USL s-a rupt pentru că PSD a vrut toată puterea și noi nu am fost de acord.

Greșelile lui Geoană, repetate în campania din 2014 (episodul cu dezbaterea TV)

Când i-a sosit rândul, Iohannis nu a atacat pe subiecte vulnerabile ale premierului și șefului PSD Victor Ponta, ci i-a ridicat mingea la fileu contracandidatului, care a reluat laitmotivul tandemului Iohannis-Ponta, minimalizându-l totodată pe Iohannis în raport cu Antonescu, cel pe care l-a înlocuit în poziția de prezidențiabil al PNL: 

Iohannis: Ați spus că ați votat cu Ion Rațiu, apoi ați spus că ați votat cu candidatul liberal. Pot să contez pe votul dumneavoastră?

Ponta: Nu, d-le Iohannis, pentru că sunteți o poleială a d-lui Rațiu și a d-lui Antonescu, în interior sunteți Traian Băsescu și eu n-am votat niciodată cu Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel