Iohannis s-a întâlnit în SUA cu marii investitori de pe Wall Street

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, la New York, cu mai mulți investitori importanți de pe Wall Street, cu care a discutat despre oportunitățile de investiții din România, scrie hotnews.ro. Întâlnirea a fost organizată în mare măsură de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, adaugă sursa citată.

Potrivit unor surse din cadrul Administrației Prezidențiale, la întâlnirea cu Klaus Iohannis au participat reprezentanți ai Morgan Stanley, Eliot, Eaton Vance Management, The Carlyle Group, Goldman Sachs, HSBC Bank, JP Morgan, Prince Street Capital Management, Franklin Templeton cu echipa lărgită, Eliot, în frunte cu președintele Paul Singer, plus alte companii de consultanță de calibru mai mic, care reprezintă potențiali investitori. În total, ar fi fost vorba de circa 40 – 50 de reprezentanți ai investitorilor americani.

Citește și: Ponta îl acuză pe Iohannis de presiuni la DNA! Ce spune Kovesi

"A fost o întâlnire foarte ok, iar președintele a făcut o bună impresie, fiind foarte receptiv la problemele ridicate de potențialii investitori", au declarat surse participante la discuții, care au adăugat: "Cunosc cel puțin două companii care au venit la întâlnire pentru a se decide dacă investesc sau nu în România peste 1 miliard de dolari".

Potrivit unor surse din Administratia Prezidențială, interesul americanilor s-ar fi concentrat pe deschiderea pieței de capital, dar au fost ridicate și câteva probleme de către investitorii de pe Wall Street, cum ar fi: Cum poate relua România listarea marilor companii de stat, după ce procesul s-a oprit anul trecut odată cu listarea Nuclearelectrica și Romgaz?

Investitorii ar fi interesați de continuarea listării cu Salrom, Portul Constanța, Aeroportul Otopeni sau Poșta Română, mai notează sursa citată.

Vezi și: Cum îi răspunde Președinția lui Ponta pe tema justiției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel