Iohannis: Respectăm drepturile tuturor minorităților. Facem discriminare pozitivă

Sursă foto: Presidency.ro
Sursă foto: Presidency.ro

Prședintele Klaus Iohannis a vorbit, în cadrul conferinței de presă cu președintele Ungariei, despre respectarea drepturilor minorităților.

În cadrul conferinței de presă comune cu președintele Ungariei, Katalin Novák, Klaus Iohannis, președintele României, a evidențiat modul în care țara noastră respectă drepturile minorităților:

„Există, evident, probleme care necesită mai mult decât o discuție atunci când vorbim despre drepturile minorităților în România, însă dați-mi voie să încep răspunsul meu prin a spune că în România drepturile tuturor minorităților naționale sunt respectate, ba chiar mai mult, în România există un exemplu pe care cred că putem să-l prezentăm cu mândrie.

Minoritățile naționale sunt reprezentate în Parlamentul României chiar dacă numeric, prin vot, nu obțin atâtea voturi cât sunt necesare pentru un mandat. Asta se numește discriminare pozitivă.

Pe de altă parte, este interesul nostru comun ca drepturile minorității maghiare să fie pe deplin respectate, să-și poată trăi cultura, să-și poată folosi limba maternă și așa mai departe. Apropo, am convenit împreună că este bine să folosească și limba română“, a spus Klaus Iohannis.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdcnews.ro%2Fvideos%2F914888963236105%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel