Iohannis, ședință Guvern. Săgeți ironice către Dăncilă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații legate de ședința de Guvern care va avea loc joi și la care, spune acesta, va participa.

"O să merg la ședințele de Guvern. Doamna premier a avut trei mesaje de pace, m-a invitat să colaborăm şi acum sunt dispus să colaborăm. Preşedinţia UE este o chestiune foarte complicată şi vrem să facem faţă. O speţă care acum arde e Brexit-ul. Există un risc real să avem un Brexit fără acord şi câteva sute de mii de români să rămână fără un statut cert. Sincer, nu cred că mă refuză doamna premier dacă merg să discutăm împreună în Guvern" a declarat Klaus Iohannis.

Premierul spunea că vă trimite ordinea de zi doar dacă sunt chestiuni de apărare sau de politică externă. 

"Persoanele care au ajutat-o pe doama premier să-mi scrie un răspuns s-au cam grăbit. Lucrurile de pe agenda Guvernului trebuie publicate nu cu 24 de ore înainte, ci cu mai mult înainte. Dar există acea agendă ocultă a Guvernului, ei îi spun ordinea de zi suplimentară, care nu respectă rigorile legii. Sunt acte care figurează la capitolul confidenţial. Ori pe site-ul Guvernului nu poate să apară. Deci Guvernul trebuie să îmi trimită tot. Nu mă trimite doamna premier să citesc site-ul Guvernului, unde de multe ori s-a publicat altceva, ca să ne amintim de nefericita OUG 13. Sper să înţeleagă că numai eu am căderea să apreciez dacă actele prevăzute acolo cad în zona descrisă de articolul 87 din Constituţie. Nu putem să ne facem că suntem autişti, că nu se discută despre amnistie şi graţiere. Ultima dată când s-a dat această Ordonanţă am avut aproape o revoluţie, deci o problemă de ordine publică. Nu este incitare ce vă spun, este o concluzie de dată trecută, când un act normativ, OUG 13, a fost promovat pe agenda Guvernului Grindeanu. Nu putem să mergem înapoi în perioada partidului-stat” sunt afirmațiile lui Klaus Iohannis. 

Vezi și: REFERENDUM amnistie, grațiere. Iohannis: Spun în PREMIERĂ. Iată CATASTROFA

"Se bucură și membrii Guvernului dacă merg personal"

"O să merg la ședințele de guvern fiindcă Președinția nu se termină nici după Crăciun, nici după Anul Nou, abia începe. Și probleme vor fi tot timpul de rezolvat și discutat. După cum am văzut și ultima dată la Consiliul European la care am participat, problemele și acolo apar foarte repede. Și îmi imaginez că se bucură și membrii Guvernului, dacă merg eu personal să le explic ce s-a discutat acum trei zile la Consiliul European, cum s-au discutat problemele legate de Brexit și în final sper să înțeleagă toată lumea că fac acest gest pentru a permite rezolvarea unor probleme urgente pentru România și evitarea unor erori grave, care ar induce o situație total nedorită", a mai spus Klaus Iohannis.

Vezi și: Iohannis, replică Dragnea. Acuzații grave la PSD după observația despre Carmen Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel