REFERENDUM amnistie, grațiere. Iohannis: Spun în PREMIERĂ. Iată CATASTROFA

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis vorbește în fața tinerilor despre organizarea unui referendum pe tema justiției în scandalul momentului privind Ordonanța de Urgență pentru amnistie și grațiere.

Se vehiculează că în curând ordonanța amnistiei și grațierii va fi emisă. Ținând cont că sunt sondaje de opinie în care peste 90% din români se opun unei asemenea idei, dumneavoastră luați în considerare demararea unui referendum pe tema justiției și în contextul în care mai multe organizații civice susțin un asemenea demers?, a fost întrebat președintele de către un tânăr.

”Una este să discut despre un referendum și să nu meargă nimeni să pună ștampila și alta este să discut despre un referendum care chiar mișcă ceva”

Da, este în discuție acest referendum. Știți bine că am făcut primii pași încă de acum ceva vreme și spun în premieră, i-am rugat pe colegii mei să studieze problema să vedem cum putem să abordăm chestiunea în așa fel încât să fie și eficientă. Una este să discut despre un referendum și să nu meargă nimeni să pună ștampila și alta este să discut despre un referendum care chiar mișcă ceva. Cred că aici toată lumea înțelege că nu vrem să ne jucăm de-a referendumul și că vrem să fie util. Un referendum convocat de președinte nu aduce rezultate obligatorii, asta trebuie știut. Dacă fac un referendurum se numește consultativ. Dacă toți românii merg și spun că nu vor amnistie și grațiere, nu vor o relaxare a legislației penale, nu înseamnă că asta se și întâmplă fiindcă este consultativ și rezultatul nu se poate constitui într-o obligație pentru Parlament. 

”Iată CATASTROFA”

Unii dintre voi poate m-ați urmărit în campania din 2014 când am spus, atenție românilor, nu alegeți PSD fiindcă ei vor vrea amnistie și grațiere pentru ai lor cu probleme penale, vor veni cu o politică economică care dă bani la asistații sociali și nu se îngrijește de investiții, vor veni cu o abordare strict populistă ca să se păstreze în poziții. Le-am repetat în 2016 când am spus fără penali. Totuși cumva au ajuns la guvernare fiindcă au vrut alții. Concluzia care este? E bine să judecăm pe cine votăm, dar cel mai important lucru este să votăm. În 2016 foarte mulți au considerat că nici unii, nici alții nu sunt grozavi și iată catastrofa. Cum putem să ajungem în 2018 și să discutăm pe față în spațiul public despre amnistie și grațiere fiindcă niște oameni condammnați penali conduc partidul de guvernare? Este inimaginabil', a spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel