Iohannis, refuz pentru procurori. SRS: Aruncă o anatemă extrem de gravă

Sorin Roșca Stănescu a criticat decizia președintelui României de a refuza numirea celor cinci procurori cu funcții de conduere.

Sorin Roșca Stănescu a declarat, joi, la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis "refuză să respecte Constituția" în cazul nefinalizării revocării procurorului general Augustin Lazăr. Jurnalistul mai susține că prin refuzul numirii celor cinci procurori la parchete, președintele aruncă "o anatemă extrem de gravă asupra acestor magistrați".

Citește și: Toader, atac la Iohannis: Nu poate folosi dubla măsură

"Lucrurile sunt mai complicate"

"Această revocare fără finalizare se datorează în exclusivitate lui Klaus Iohannis care refuză să respecte Constituția și să dea curs unei solicitări a ministrului Justiției. Sunt absolut convins că ministrul Justiției urmează să se adreseze în zilele următoare Curții Constituționale pentru că procedura pe care a deschis-o Augustin Lazăr nu are nicio legătură cu revocarea. Dânsul doar dorește să tragă de timp. Până acum a fost ajutat inclusiv de către Klaus Ioahnnis. Cât privește cei cinci procurori care ar urma să fie numiți la marile parchete și pe care domnul președinte i-a respins sub motiv că nu au certificate CNSAS, lucrurile sunt mai complicate și de aceea sunt și mai grave. Oamenii ăia nu vin din deșertul Saharei, vin din sistemul de magistratură, vind din funcții de conducere, au fost verificați de către CNSAS, au dat declarație sub prorpie semnătură cum că nu au făcut parte din structurile fostei Securități și că nu fac parte nici din structurile noilor servicii de informații. Deci este foarte greu de presupus că aceste declarații date de ei sunt în fals, iar certificatele pe care toți le-au primit anterior de la CNSAS sunt false. Klaus Iohannis respingându-i pe acest motiv aruncă o anatemă extrem de gravă asupra acestor magistrați", a declarat jurnalistul la Antena 3.

Citește și: Lazăr, revocare. Toader: Este imposibil de înțeles

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel