Iohannis, referendum în ziua alegerilor europarlamentare? Chirieac, ipoteză-cheie

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în direct, la tv, zvonurile apărute în presă, potrivit cărora președintele României, Klaus Iohannis, ar urma să organizeze un referendum în ziua alegerilor europarlamentare. Informația vine după ce Iohannis a contestat la CCR  legea care interzice organizarea unui referendum odată cu alegerile parlamentare sau europarlamentare. 

Onorabila Comisie de la Veneția și Manualul de întrebuințare al Uniunii Europene solicită ca, odată cu alegerile europarlamentare, să nu se facă un alt tip de scrutin, referendum, alegeri parlamentare în țara respectivă, alegeri locale. Este singurul impediment major, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV. 

Credeți că se împiedică Iohannis de această solicitare?, a întrebat prezentatoarea România TV.

Da. Întrebarea este binevenită, dacă domnul președinte nu se mai împiedică de legea și Constituția din România, de ce i-ar mai păsa de o lege internațională? Da, din acest punct de vedere poate încălca și lucrul acesta. La referendumul cu pricina, pui întrebarea: Sunteți de acord cu existența unui stat de drept în România? Răspunsul nu poate fi decât da. Și eu aș vrea să avem stat de drept în România. Cu toate dovezile apărute până acum, cu muntele de dovezi apărut până acum, România nu era în niciun caz stat de drept. Înalta Curte judeca pe nașpa, procurorii influențau și arestau judecătorii, sigur că e mare nevoie de un stat de drept în România. Este o găselniță electorală ieftină pe care a mai folosit-o Traian Băsescu, în 2009, în turul I, pentru a-l depăși pe Crin Antonescu, care ar fi câștigat fără îndoială alegerile prezidențiale din 2009, când Băsescu a venit cu referendumul Parlament - 300 de oameni și unicameral, ceea ce este o prostie, a răspuns analistul politic.

Oricum nu s-a aplicat niciodată, a continuat Violeta Romanescu.

'Hai să facem un referendum'

Nu ai ce să aplici, e un fel de referendum la scară mare, nu e aplicabil în chestiunea respectivă. Păi, la fel de bine, hai să facem un referendum: Doriți să mai plătiți taxe sau doriți ca în România taxele să fie zero? 80% vom spune da, chiar 100%, a încheiat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Iohannis, mișcare bombă la CCR. Vrea REFERENDUM la europarlamentare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel