Iohannis, primele declarații după întâlnirea cu Theresa May. Efectele Brexit

Președintele Klaus Iohannis a dat primele declarații după întrevederea pe care a avut-o cu premierul britanic, Theresa May, în cadrul Consiliului European. Iohannis a vorbit despre negocierile privind soarta românilor din Marea Britanie, după Brexit. 

Am constatat că și eu și doamna Ministru ne dorim negocieri clare, negocieri care se duc în termeni foarte corecți, ținând cont și de problemele care sunt importante și pentru o parte și pentru cealaltă. Am menționat pentru noi o temă extrem de importantă unde vom negocia cu foarte mare aplomb. Este vorba despre soarta românilor din Marea Britanie. Și aici nu m-am referit la soarta românilor după Brexit, ci și până la Brexit. Nu ne dorim ca românii din Marea Britanie să fie supuși unor presiuni inutile. Doamna Prim-Ministru mi-a garantat că se va implica personal ca să nu existe astfel de incidente. Alte detalii vor fi discutat pe parcursul negocierilor care se vor purta, a declarat președintele Iohannis.  

Întrebat de statutul pe care îl vor avea românii după Brexit, președintele României a spus că și acest aspect va fi negociat. 

Asta(statutul românilor-n.r.) sigur va rezulta din negocieri.Pentru Marea Britanie reglementarea migrației este o problemă foarte importantă, așa cum statutul românilor este pentru noi foarte important. Noi ne vom implica în negocieri pentru a obține un statut cât mai bun pentru românii noștri," a completat Iohannis. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel