Iohannis, prima reacție după revocarea lui Nazare: Premierul are TOT DREPTUL

Klaus Iohannis, captură video/ Reacție după revocarea lui Nazare
Klaus Iohannis, captură video/ Reacție după revocarea lui Nazare

Președintele Klaus Iohannis a reacționat la revocarea lui Alexandru Nazare de la conducerea Ministerului Finanțelor. 

”Este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului și coaliției din care a rezultat. Dacă premierul a considerat că e necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare și știe ce face. Premierul este cel care știe cum funcționează Guvernul și, până la urmă, premierul este responsabil pentru buna funcționare a Guvernului. Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine” a spus președintele Klaus Iohannis, vineri dimineață. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de revocare al lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor. Revocarea a fost trimisă joi dimineață de premierul Florin Cîțu, după cum a anunțat. Anterior, premierul i-a cerut demisia lui Alexandru Nazare din funcție, dar fostul ministru a refuzat această variantă, considerând că nu sunt motive pentru a face un pas în spate. 

Orban crede că premierul s-a răzbunat pe Nazare, pentru că nu a apărut în poză

Președintele PNL, Ludovic Orban, vede gestul lui Florin Cîțu drept o răzbunare. "Sper că nu e nicio legătură între revocarea dlui Nazare şi rectificarea bugetară. Vreau să cred, de asemenea, deşi mi-e foarte greu, că nu există nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză şi faptul că a fost demis", a declarat Orban, joi.  Întrebat dacă se gândeşte că poate fi vorba de un act de răzbunare din partea lui Florin Cîţu, Ludovic Orban a replicat scurt: "Aş vrea să cred că nu e aşa, deşi mi-e greu". 

Mai mult, din PNL nu s-a exclus varianta unei discuții despre revocarea din funcție a premierului Florin Cîțu, care, din câte vedem astăzi, se bucură de susținerea președintelui Klaus Iohannis. Vezi aici mai mult: Porumbel: Îi retrageți sprijinul premierului? Guran: Asta se va discuta în forurile statutare

Pe de altă parte, din USR PLUS, din spusele lui Emanuel Ungureanu, d-abia se așteaptă un asemenea gest al PNL-ului: RETRAGERE sprijin Cîțu. Ungureanu, USR: Abia așteptăm! I s-a umflat capul la Putere, e dispus să dea foc țării!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel