Iohannis, prezidențiale 2019. Chirieac: Nu va fi ușor

Invitat în platoul emisiunii Obiectiv, Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre actuala situaţie a PNL, dar şi despre candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din 2019, în contextul întâlnirii dintre președinte și lideri liberali.

"Pericolul nu a trecut pentru domnul Iohannis. Gestul preşedintelui de aseară este un gest politic normal. Prima condiţie ca să poţi câştiga alegerile prezidenţiale este să ai un vehicol puternic. Deocamdată s-a câştigat pe partide.

Văd că există o nouă tendinţă să câştigi pe reţele ONG sau de socializare. Cel care a înclinat cumva balanţa a fost Donald Trump care a avut această campanie cu Cambridge Analytica. Asta nu înseamnă că nu există state occidentale care pot să ajute oamenii şi astfel.

PNL-ul nu îşi găseşte direcţia, în acest moment, din cauza faptului că preşedintele, acum, este Ludovic Orban, cu problemele care sunt: schimbarea sa fundamentală, faţă de Orban de acum şase ani, care era un luptător de frunte faţă de regimul Băsescu. Domnul Iohannis nu putea merge în alegeri cu un partid scindat. Şi atunci asta le-a spus: "din acest moment nu vă mai certaţi între voi. Trebuie să îmi elimin ceilalţi candidaţi de pe partea dreaptă, pentru a intra în turul doi, unde să dau piept cu candidatul PSD".

Şi nu va fi uşor! PSD are un program socialist 100% care îi dă o şansă în plus candidatului sau la alegerile de anul viitor: măriri de salarii, pensii, mai puţină infrastructura, dar mai multă grijă pentru om. Electoratul PSD!", a spus Chirieac.

Citește și: Lideri PNL, întâlnire cu Iohannis. Ce zice Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel