Iohannis prezice răsturnarea majorității PSD în 2015

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, anticipează că există șanse consistente ca majoritatea parlamentară  din jurul PSD să se schimbe înainte de alegerile legislative din 2016.

"Cel târziu în 2016 eu sunt convins că PNL va câștiga alegerile și problema va fi rezolvata. Dar este foarte posibil să ne imaginăm că deja în 2015, prin schimbări de abordare a grupurilor parlamentare, să se schimbe majoritatea și atunci absolut constituțional se poate schimba guvernul printr-o moțiune de cenzură", a declarat Iohannis la postul de televiziune Moldova 1.

Klaus Iohannis efectuează vineri, cu două zile înainte de alegerile parlamentare, o vizită în Republica Moldova.

"Majoritățile se constituie în Parlament, de regulă în urma alegerilor", remarcând însă că în prezent se actuala majoritate este formată din mai multe partide. "Putem să ne imaginăm situații când aceasta majoritate se schimbă", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă este posibilă organizarea de alegeri anticipate în cursul anului viitor, Iohannis a răspuns că nu, în conditiile în care "există suficiente instrumente constituționale care pot fi folosite".

Victor Ponta: Mi-aș depune mandatul de prim-ministru, dacă Klaus Iohannis...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel