Iohannis, președinția Consiliului European. Cioloș: Nu o să poată concentra aceste funcții

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Dacian Cioloș a declarat, vineri seară, că președintele Klaus Iohannis are o șansă la câștigarea postului de președinte al Consiliului European.

"În măsura în care domnul președinte își dorește, are o șansă pentru că în toată această împărțire de posturi importante la nivel european. (...) Parlamentul European, pe o perioadă de cinci ani, are două mandate de fapt, de președinte - câte doi ani și jumătate - nu este deloc exclus ca această perioadă de cinci ani să fie împărțită între două familii politice. Și din toată această împărțire, dincolo de echilibrul politic între diferitele familii politice, se mai ține cont de un echilibru regional - nord, sud, est, vest.", a declarat Dacian Cioloș.

Liderul PLUS a adăugat că președintele Iohannis are o șansă reală de câștig, România fiind una dintre puținele state din regiune cu guverne proeuropene.

"Nu o să poată concentra aceste funcții doar candidați din Europa de Nord sau din Europa de Vest, va trebui să fie cineva și din Europa de Est. Din păcate, nu sunt foarte multe guverne și tări cu guverne frecventabile proeuropene, astfel încât, România fiind și o țară importantă, are și președinția acum, eu știu că domnul președinte Iohannis are o imagine de om echilibrat. De om moderat, de om al înțelegerilor. Din acest punct de vedere, privind profilul personal al domnului președinte Iohannis, privind contextul, nu e deloc exclus dar nu știu dacă domnul președinte își dorește.", a adăugat Dacian Cioloș.

Vezi și: Candidat prezidențiale USR-PLUS. Cioloș: E una dintre opțiunile de pe masă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel