Candidat prezidențiale USR-PLUS. Cioloș: E una dintre opțiunile de pe masă

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a vorbit despre candidatul USR-Plus pentru prezidențiale.

Întrebat, la Digi24, pe cine vede prezidenţiabil, dintre el şi Dan Barna, Dacian Cioloș a răspuns: "Nu am stabilit lucrurile acestea între noi".

Întrebat dacă a stabilit că va face un tandem președinte-premier candidat, acesta a mai afirmat că "este una dintre opţiunile de pe masă. Cealaltă opţiune este să avem un singur candidat sau un candidat doar pentru prezidenţiale".

- Vreţi tot premier sau vreţi să fiţi preşedinte, dacă ar fi să fie?

"Înţelegeţi-mă, nu e firesc să mă apuc să discut în presă lucruri pe care nu le-am acordat încă între noi. Da, Dan Barna a făcut un profil de preşedinte. Dumneavoastră mă întrebaţi dacă eu candidez sau nu şi v-am spus că lucrul acesta îl vom decide. Profilul de preşedinte l-am făcut atunci când am zis că vrem să modificăm Constituţia pentru a clarifica responsabilităţile funcţiei prezidenţiale. L-am făcut atunci spunând că e nevoie de un preşedinte care să aibă pârghiile să poată asigura un echilibru între Guvern şi Parlament, să poată apăra interesele României şi ale cetăţenilor la egal cu Parlamentul naţional, un preşedinte care să se asigure că instituţiile statului își joacă rolul în mod echilibrat", a spus Dacian Cioloș, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel