Iohannis, numire miniștri. Șerban Nicolae: Este o batjocură, un joc meschin!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Șerban Nicolae este de părere că modul în care acționează președintele Klaus Iohannis, în ceea ce privește numirea celor doi miniștri, este "o batjocură, un joc meschin și penibil".

"Nu este niciun fel de explicaţie pentru jocul acesta: că nu a fost certificatul de cazier cu timbru fiscal şi un certificat de notar, că nu au fost dosar cu şină şi nu ştiu ce analize medicale, adeverinţă de la medicul de familie este chiar ridicol. Este o batjocură a funcţiei de preşedinte să te comporţi în asemenea fel şi să invoci asemenea anomalii drept chestiuni de legalitate. Este posibil ca la Preşedinţie să nu existe niciun om capabil să îi explice domnului Iohannis ceea ce nu a existat pe vremea lui Emil Constantinescu sau a lui Ion Iliescu şi anume faptul că preşedintele nu numeşte în funcţii publice după ce verifică el aşa dacă există dosarul, adeverinţa, timbrul, ştampila şi certificarea de la notar", a declarat Șerban Nicolae în emisiunea "100 de minute" de la Antena 3.

"Un joc meschin şi penibil"

"Este vorba de ceea ce vine din tradiţie, chiar şi din vremea monarhiei, şi anume sancţiunea legală. Exact ca un funcţionar care înregistrează naşterea unui copil. Nu stabileşte funcţionarul dacă s-a născut sau nu copilul, ci ia act de o situaţie şi o certifică. Acesta este rolul preşedintelui pentru că pentru anumite funcţii publice, aşa cum scrie şi în Constituție, este nevoie de numirea de către preşedinte pentru a-i asigura stabilitate şi independență celui care ocupă această funcție. Să te joci de-a "Olguța nu a prezentat" sau "Drăghici nu a prezentat" înseamnă un joc meschin şi penibil. Dacă asta numeşte domnul Iohannis dinamica politicii interne, este liber să o facă", a mai spus Șerban Nicolae.

Vezi și: Isărescu, refuz invitație în Parlament. Soviani, ipoteză explozivă: Risc pe care nu și-l asumă

Mese gratuite elevi. Ce se întâmplă cu porțiile de hrană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel