Iohannis: NATO este cea mai puternică alianţă militară, dar nu putem lăsa garda jos

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis, aflat în Estonia, a făcut noi precizări după Summit-ul NATO. 

NATO este cea mai puternică alianţă militară din câte au existat pe pământ, dar acest lucru nu ne permite să lăsăm garda jos, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis, în timpul vizitei sale în Estonia.

Statele ar trebui să fie mai ”puternice”

Președintele Klaus Iohannis a spus că statele trebuie să fie mai puternice, mai reziliente și mai rapide și să aibă grijă ca NATO să rămână, alături de SUA și UE, acolo unde este vârful tehnologiei.

„NATO este cea mai puternică alianţă militară din câte au existat pe pământ, dar acest lucru nu ne permite să lăsăm garda jos. Trebuie să fim mai puternici, mai rezilienţi, mai rapizi, mai bine pregătiţi şi trebuie să avem grijă ca NATO să rămână, împreună cu Statele Unite, împreună cu Uniunea Europeană, acolo unde este vârful de tehnologie. Trebuie să fim garanţii unei dezvoltări economice, democratice, tehnologice, care este extrem de performantă, dar şi deschisă pentru toţi cetăţenii noştri. În acest sens, este evident că trebuie să lucrăm la un nou concept strategic. Cel vechi datează din 2010, de atunci lumea s-a schimbat şi trebuie să schimbăm, să adaptăm şi noi conceptul nostru strategic”, a spus Iohannis.
Iohannis a mai spus că permanenta adaptare la o lume în rapidă schimbare este „vitală”.

„Fără asta nu vom putea performa aşa cum ne dorim cu toţii”, a mai spus Iohannis.

Ce a demonstrat Summit-ul NATO de la Bruxelles

Iohannis a mai comentat că acest Summit care a avut loc a demonstrat „că suntem uniţi, că suntem solidari”, ceea ce „este, probabil, vestea cea mai bună pe care au putut să o primească naţiunile noastre şi de aceea am spus: în această conjunctură, România, dar şi Estonia şi toţi aliaţii sunt mai bine poziţionaţi şi mai bine protejaţi”.

Preşedintele Klaus Iohannis se află în vizită, miercuri şi joi, în Estonia.

Estonia, înaintea României

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Estonia este cu foarte mult înaintea României în ceea ce priveşte digitalizarea şi e-guvernarea, context în care a arătat că îi va încuraja pe responsabilii români din acest domeniu să-i contacteze pe omologii estonieni pentru o colaborare, relatează Agerpres.

CITEȘTE AICI MAI MULTE: Klaus Iohannis: "Estonia este cu foarte mult înaintea noastră". Ce are de învățat România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel