Iohannis, motivare refuz. Nicolicea: Lucrează după Constituția veche. Trebuie sesizată Curtea

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Eugen Nicolicea a comentat motivarea preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza numirile pentru funcțiile de ministru al Dezvoltării și al Transporturilor. 

Președintele Klaus Iohannis a trimis, astăzi, scrisorile de motivare a refuzului către Viorica Dăncilă.

Vezi și: Iohannis, MOTIVARE REFUZ Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici

"În realitate nu are niciun motiv, doar că nu vrea. Colegii mei îndeplineau toate condiţiile. Eu, la mai multe emisiuni, am dat citate din articolul 2 din Legea 90. În cazul doamnei Lia Olguța Vasilescu, domnul Iohannis a invocat tardiv şi a recunoscut că a respins o primă propunere la Tranporturi, spunând că nu e pregătită. Nu mai comentez. Prin acest fapt, certifică faptul că, deja, la Ministerul Transporturilor, avem a doua propunere - domnul Drăghici -, o propunere pe care nu are cum să o mai respingă, decât pe condiţii de legalitate, ceea ce n-a făcut. Lipsa invocării condiţiilor, nu înseamnă lipsa acestora.

În ceea ce o priveşte pe doamna Lia Olguța Vasilescu, este a doua propunere în locul domnului Luafer şi nici la dânsa nu mai poate refuza, decât pe condiţiile de legalitate neîndeplinite. Din nou, adaug că lipsa invocării condițiilor nu înseamnă lipsa acestora. Dacă vă aduceți aminte, niciodată nu s-a întâmplat ce a zis domnul președinte, până acum. La nicio remaniere pe care a făcut-o, nu a avut această pretenție, care nu a apărut în niciuna din deciziile Curții Constituționale. Acum, ca să își motiveze refuzul de punere în aplicare a deciziei Curții, mai inventează niște motive care sunt atât de subțiri încât nu stau în picioare", a declarat Eugen Nicolicea, la Antena 3.

"Cineva lucrează după Constituţia veche"

De ce, doar în cazul lui Ilan Laufer, este invocat articolul referitor la cetăţenie:

"Problema este că, probabil, cineva lucrează după Constituţia veche, unde trebuia să fie numai cetăţean român. Asta am tras concluzia, ca să nu spun că are consilieri nepregătiţi. În aceste condiţii, trebuie să sesizată Curtea. Sunt convins că vom avea câştig de cauză, în cel mai scurt timp", a mai spus Nicolicea.

Vezi și:  De ce l-a refuzat Iohannis pe Laufer. Ce spune legea INVOCATĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel