De ce l-a refuzat Iohannis pe Laufer. Ce spune legea INVOCATĂ

Roxana Neagu / 10 ian 2019 / 12:21 Salveaza PDF Comentarii
Ilan Laufer
Ilan Laufer

Președintele Klaus Iohannis a explicat de ce i-a refuzat pe Ilan Laufer, Lia Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici pentru funcțiile de miniștri. 

Vezi aici mai mult:  Iohannis, MOTIVARE REFUZ Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici

Iată ce transmite președintele cu privire la Ilan Laufer: ”În ceea ce privește propunerea de numire a domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice constat că din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului.”

Ce spune articolul 105 din Constituție


(1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator. De asemenea, ea este incompatibilă cu exercitarea unei funcţii de reprezentare profesională salarizate în cadrul organizaţiilor cu scop comercial.

(2) Alte incompatibilităţi se stabilesc prin lege organică


Articolul cu privire la cetățenie, invocat


Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27