Iohannis, mesaj după MOARTEA lui Ionuț Anghel

Klaus Iohannis a vorbit despre moartea lui Ionuț Anghel.

"Este evident o situație emoțională, tragică. Îmi pare rău pentru acest tânăr!

Tocmai de aceea este o reformă profundă a sistemului de sănătate. Ambiția mea nu este să avem un sistem care îi transportă pe tinerii români bolnavi în străinătate. Ambiția mea e să avem un sistem de sănătate care-i tratează pe tinerii români bolnavi, la noi în țară. Sistemul să fie atât de performant încât medicii să se întoarcă să profeseze în România. Oricât de greu de crezut ar fi, acest lucru este posibil", a spus Klaus Iohannis.

Întrebat dacă reprezentanții din Sănătatea nu ar fi trebuit să facă toate demersurile pentru Ionuț, președintele a răspuns:

"Mă voi documenta în această speță".

Ultimul mesaj al lui Ionuț Anghel

Ionuț Anghel a murit la 35 de ani, așteptând un transplant pulmonar, după ce în ultimii ani a strigat disperat și a trimis nenumărate apeluri către autorități, fără niciun răspuns favorabil. Toți i-au promis ajutorul, dar corpul lui nu a mai rezistat. 

Ionuț Anghel și-a început ultimul mesaj cu: „Ce țară...”. „Trăim într-o țară în care dacă o singură persoană are o boală ce are nevoie de tratament sau transplant (în cazul meu), în afara țării nu reușește mare lucru... Se lovește de tot ce ține de SISTEM MEDICAL ROMÂNESC și de toate prostiile birocratice (care în afară se rezolvă imediat, la noi durează cu săptămânile) și de oamenii din sistem care fug de responsabilitate”, a continuat tânărul de 35 de ani care a murit astăzi.

„Eu mă lupt pentru fiecare zi și noapte de noapte în speranța că va exista și un «mâine» și am afirmat asta în mai multe rânduri, însă "cei de sus" au dat în sens afirmativ că am nevoie de ajutor și cam atât... nimic concret!”, a mai scris Ionuț Anghel, în mesajul de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel