EXCLUSIV  Iohannis - Lazăr, revocare. Ipoteza DCNews, confirmată a doua oară: De ce a greșit instanța

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

La începutul lunii noiembrie, DCNews scria despre cum îl poate salva Augustin Lazăr pe Klaus Iohannis, salvându-și, în același timp, ultimele luni de stat în funcție. 

A trecut aproape o lună, iar ipoteză se confirmă, încă o dată. 

Tudorel Toader îl avertiza pe Klaus Iohannis, în ziua în care a anunțat declanșarea procedurii de revocare, că ”declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general al României, dl Augustin Lazăr, prezentul raport, însoțit de propunerea de revocare, va fi transmis (...) președintelui României, pentru a decide conform competențelor legale ce-i revin”. Având precedentul Kovesi, singura variantă a lui Klaus Iohannis ar fi fost semnarea decretului de revocare. Președintele nu a făcut-o, lăsându-i timp lui Augustin Lazăr să atace în instanță procedura de revocare. DCNews anticipa în 2 noiembrie că ar fi singura soluție prin care Augustin Lazăr l-ar salva pe Klaus Iohannis, ceea ce a și făcut.

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV Iohannis, decret revocare Lazăr. Declarația care poate amâna tot

Mandatul lui Augustin Lazăr expiră în mai 2019. Între timp, a mai trecut o lună. La Curtea de Apel Alba au fost două termene, la primul, avocatul procurorului general a cerut amânarea, la al doilea, cel de astăzi, judecătorii au considerat că nu e de competența lor și au declinat dosarul către Curtea de Apel București, acolo unde procurorul trebuia să facă de la bun început contestația. 

Vezi aici: Augustin Lazăr, revocare. Curtea de Apel Alba, DECIZIE DEFINITIVĂ

Întrebarea retorică este cum poate procurorul general al României să nu cunoască unde să facă o contestație într-un subiect atât de delicat. 

Dosarul urmează să ajungă la București, aici va fi înregistrat, apoi va fi stabilit un termen. Totodată, urmează o lună diferită de noiembrie, o lună de decembrie și de sărbători legale și zile libere. Prin urmare, e de anticipat că în luna decembrie sunt slabe șanse să fie luată o decizie cu privire la revocarea procurorului general, soarta acestuia în fruntea PÎCCJ urmând să se decidă în ultimele 5 luni de mandat, adică în 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel