EXCLUSIV  Iohannis, întrebare referendum. Radu Tudor: Mă îngrijorează. O greșeală majoră

Președintel Klaus Iohannis, lideri PNL și PPE.
Președintel Klaus Iohannis, lideri PNL și PPE.

Jurnalistul Radu Tudor a declarat, în exclusivitate pentru DCNews, că există mai multe aspecte legate de referendum care-l îngrijorează și că, în acest context expus, s-ar putea să avem de-a face cu "un nou pretext de bătălie politică şi atât".

Ce întrebare va pune Klaus Iohannis la referendumul pe justiție? 

"Ca să citez gluma producătorului de la "Punctul de Întâlnire": "Altă întrebare!". Eu am făcut un exerciţiu de imaginaţie, am lansat câteva variante de întrebări în emisiune şi mă îngrijorează faptul că se discută despre referendum, dar nu există, aşa cum spune legea, niciun fel de campanie de informare. Nu avem nici întrebarea lansată public, nici argumente pro şi contra.

În cazul în care aceste elemente lipsesc, în continuare, avem de-a face cu un referendum similar cu alte exerciţii de consultare publică, similare cu cei din anii trecuţi, în care nu s-a respectat legea care prevede clar că trebuie să desfăşori o campanie pro şi contra, nu doar inducând un singur tip de răspuns. Aici este problema mea principală. Cred că, fără să avem întrebarea şi fără să facem campanii de informare în sensul echilibrat, s-ar putea să nu fie decât un nou pretext de bătălie politică şi atât. În mod normal, un referendum ar trebui să fie cea mai populară formă de consultare publică", a declarat Radu Tudor, pentru DCNews.

DCNews te premiază cu 500 de lei. Ce trebuie să faci? Înscrie-te AICI: Referendum 26 mai 2019 Iohannis - ÎNTREBAREA îți aduce un premiu. Participă și tu!

"Ar fi o greşeală majoră" 

"Eu cred că, după experienţa anilor trecuţi, ar fi o greşeală majoră ca acest referendum să nu se refere la chestiunea abuzurilor şi, în egală măsură, la controlul politic asupra sistemului de justiţiei, care în timpul regimului Băsescu a dus democraţia la cel mai jos nivel după decembrie 89", a mai spus jurnalistul.

Vezi și: Referendum 26 mai 2019 Iohannis - ÎNTREBAREA îți aduce un premiu. Participă și tu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel