Iohannis, întrebare referendum 26 mai. Bolcaș: Din cauza aceasta s-a pierdut

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre referendumul pe justiție organizat de președintele Klaus Iohannis în ziua alegerilor europarlamentare, și anume 26 mai 2019.

Acest referendum este o imensă prostie. Întrebarea este una singură, nu două. Vrea poporul român ciuntirea democrației, ciuntirea statului de drept, a instituțiilor statului de drept prin limitarea drepturilor plenare ale Parlamentului? Vreți dictatură sau nu vreți dictatură? Asta este problema referendumului. Nu este absolut nimic de discutat pentru că este atâta neconstituționalitate aici încât niciun student de anul II nu ar fi putut face asemenea greșeli. 

Temele sunt da sau nu. E drept că nu este o întrebare clară, dar o traduc eu: A fi sau a nu mai fi stat de drept, a fi sau a nu mai fi democrație reprezentativă? A fi dictatură sau voința poporului? 

Din cauza acestei inutilități a întrebării s-a pierdut referendumul. Toată lumea găsește alte cauze, dar astea este realitatea.  Cei care vor acum dictatură sigur că vor aproba întrebările pentru că eu le consider întrebări formulările președintelui Klaus Iohannis, a spus avocatul Lucian Bolcaș, în emisiunea Violetei Romanescu, de la România TV.

Vezi și: Întrebare referendum. Lazăr, observaţie cheie: Nimeni nu explică acest lucru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel