Iohannis, intervenție în Rep. Moldova. Chirieac: România nu-și poate asuma! Poți răni ”Ursul de la Răsărit”

Președintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, la Chișinău o delegație condusă de Bogdan Aurescu pentru a se informa despre criza politică din Moldova.

Reacția României pare a fi întârziată, iar acest aspect a fost lămurit de analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea ”Previziuni”, de la Antena 3:

”Cum trebuia să reacționeze România? Exact cum a reacționat. Ne aliniem Occidentului. Ne aliniem Uniunii Europene. România e prea mică și e prea slabă. N-a mai fost atât de slabă de la prăbușirea comunismului, când a fost la fel de slabă din punctul de vedere al diplomației și al politicii externe. România nu-și poate asuma singură o responsabilitate față de țara soră. Și atunci, calea cea mai simplă este să ne aliniem strict la poziția Uniunii Europene. Poziție care este destul de confuză și foarte puțin aplicată ofensivei fără echivoc pe care o desfășoară Moscova în Republica Moldova. În fața unui program bine articulat, susținut și finanțat, program pe care Rusia îl are față de Moldova, vedeți bine că Bruxelles-ul și marile capitale europene au reacționat destul de palid”, a explicat Bogdan Chirieac.

Un diplomat de forță la Chișinău

”În acest moment s-a recunoscut Guvernul Maia Sandu, este recunoscut Parlamentul, nu este recunoscută decizia Curții Constituționale din Republica Moldova, deci avem niște puncte de vedere. Iar președintele cred că a făcut bine că a trimis un diplomat de forță, pe Bogdan Aurescu, cel care ne-a adus înapoi platoul continental al Insulei Șerpilor, deci cunoaște bine și situația din regiune, să vadă lucrurile la fața locului, la Chișinău”, a mai precizat analistul politc.

De asemenea, Chirieac a mai explicat și de ce a venit abia acum reacția oficială a președinției cu privire la situația din Moldova:

”Categoric este o reacție întârziată, pentru că așa și trebuie să fie. Într-un subiect atât de sensibil, în care poți răni ”Ursul de la Răsărit”, România nu poate avea prima o inițiativă. În momentul în care UE și-a cristalizat opinia, Bucureștiul s-a aliniat liniei Bruxelles-ului. E simplu”, a încheiat analistul Bogdan Chirieac, în intervenția sa la Antena 3.

Citește și:

România se implică în criza din Republica Moldova! Iohannis l-a trimis la Chișinău

Simina Tănăsescu, jurământ. Chirieac: Nu este prima dată când se întâmplă așa ceva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel