România se implică în criza din Republica Moldova! Iohannis l-a trimis la Chișinău

Denisa Zamfir / 14 iun 2019 / 09:38 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a decis să acționeze cu privire la criza din Moldova. Președintele României își trimite consiliderul pentru politică externă, Bogdan Aurescu, la Chișinău.

''Consilierul Prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu va efectua vineri, 14 iunie a.c., o vizită de lucru la Chișinău.

Vizita are loc în contextul evoluțiilor politice recente din Republica Moldova.

Delegația condusă de Consilierul Prezidențial pentru politică externă, din care fac parte și Dan Neculăescu, secretar de stat pentru relații cu vecinătatea estică și relații multilaterale la nivel global în cadrul Ministerului Afacerilor Externe român, și Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, va avea întâlniri cu forțele parlamentare și politice implicate în criza în curs din Republica Moldova, cu care va fi discutat contextul politic al crizei.

În conformitate cu Poziția României privind situația politică din Republica Moldova, exprimată la data de 11 iunie a.c., va fi reiterat apelul țării noastre la calm, reținere și dialog, necesare stabilității Republicii Moldova, și la continuarea parcursului său european.

România, ca partener strategic al Republicii Moldova, consideră necesară o soluționare cât mai rapidă a crizei pe cale pașnică, în conformitate cu valorile și principiile Uniunii Europene, inclusiv ale statului de drept, precum și cu opțiunile exprimate prin vot de cetățeni la alegerile parlamentare din februarie 2019'', a transmis Administrația Prezidențială.

Vezi și: Tăriceanu, dur cu Iohannis, după acordul politic: ''România are la Cotroceni un trântor solemn''


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24