Iohannis, întâlnire de urgență cu Mihăilă și Cîmpeanu

Klaus Iohannis / Foto presidency.ro, arhivă
Klaus Iohannis / Foto presidency.ro, arhivă

Joi, președintele Iohannis participă la o ședință de lucru cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, privind începerea noului an școlar.

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, 26 august 2021, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind începerea noului an școlar, la care vor participa ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu.

La finalul ședinței, președintele României va susține o declarație de presă.

Deschiderea anului școlar, pe 13 septembrie 

Deschiderea anului şcolar va avea loc în 13 septembrie cu prezenţa fizică pentru toţi elevii, iar părinţii îşi vor exprima sau nu acordul de vaccinare al copiilor de peste 12 ani, prin completarea unor formulare, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

'Ceremonia de deschidere va avea o durată limitată de o oră şi jumătate, masca de protecţie fiind obligatorie (...) Am agreat cu titlu de certitudine că şcolile vor rămâne deschise până la incidenţa ratei de infectare de 6 la mie. Mă adresez cu precădere inspectorilor şcolari generali care sunt prezenţi în această videoconferinţă alături de prefecţii din fiecare judeţ pentru a acorda atenţie maximă respectării măsurilor de protecţie sanitară. Avem o listă cu persoanele desemnate din fiecare şcoală (...) pentru a fi facilitată legătura cu părinţii înainte de începerea anului şcolar, legătura pentru întâlniri interactive între părinţi şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică', a spus Cîmpeanu, marţi, la o videoconferinţă cu prefecţii.

Cîmpeanu a explicat că întâlnirile sunt menite să ofere răspunsuri părinţilor referitor la vaccinarea copiilor, astfel încât părinţii să se poată exprima 'în cunoştinţă de cauză în formularele care le vor fi transmise pentru acordul de vaccinare al elevilor cu vârsta de peste 12 ani'.

VEZI ȘI: Mihăilă: Nu se mai permite utilizarea măștilor textile în școli, licee sau universități

Tot joi, Cîțu participă la prima şedinţă de monitorizare a programului 'România Educată'

Premierul Florin Cîţu participă, joi, la prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea programului "România Educată".

Iată agenda de joi, 26 august, a premierului Florin Cîţu: 

10.00: Forumul Studenților Români de Pretutindeni, eveniment organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României.

11.30: Participarea premierului Florin Cîțu la ședința în format online pe tema implementării Proiectului e-facturare.

13.00: Participarea premierului Florin Cîțu la prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului 'România Educată'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel