Iohannis, incompatibilitate: Ministru, ipoteză-surpriză în cazul dosarului Iohannis

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, juristul Eugen Nicolicea, spune că liberalul Klaus Iohannis nu va fi afectat de o decizie nevaforabilă în dosarul de incompatiblitate de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Are dreptul să candideze și mă confirmă Înalta Curte în cazul Diaconu, poate să fie validat și mă confirmă tot Înalta Curte în cazl Diaconu și ajungem la situația dacă are o astfel de interdicție, și ar putea s-o aibă dacă se pronunță instanța, dar că această interdicție de a ocupa  o funcție nu poate să-ți înceteze mandatul de președinte sau de parlamentar pentru că nu-i prevăzut în Consituție un caz de încetare a mandatului în caz de interdicție", a declarat vicepreședintele UNPR, joi seară, la B1 Tv.

Iohannis sare la gâtul ANI, în dosarul crucial de la ÎCCJ

Judecătorii ÎCCJ au amânat dezbaterile în dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis până în 30 septembrie. Instanţa trebuia să decidă dacă acceptă sau nu recursul făcut de ANI la decizia anterioară, prin care Klaus Iohannis obţinuse câştig de cauză. Dacă ar fi considerat că cererea ANI e întemeiată, instanţa ar fi urmat să stabilească un termen pentru începerea judecării pe fond, cu citarea părţilor. Judecătorii ÎCCJ vor stabili, marți, 30 septembrie, dacă cererea ANI este întemeiată sau nu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel