Iohannis sare la gâtul ANI, în dosarul crucial de la ÎCCJ

Prezidențiabilul Alianța Creștin Liberală, Klaus Iohannis, spune că nu era treaba Agenției Naționale de Integritate să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție să grăbească judecarea dosarului său de incompatibilitate.

"Acest dosar nu este unul nou, ANI mi-a făcut un raport, l-am contestat, Curtea de Apel mi-a dat 100% dreptate cu o motivare excepțională care mă satisface pentru că eu am știut că nu sunt incompatibil. ANI a contestat acea soluție a Curții de apel la Înalta Curte, unde va primi un termen. Nu am primit până acum niciun termen în acest dosar. Nu mă tem, cum nici nu mi se pare un lucru important. Cu siguranță Înalta Curte știe cum să procedeze și nu are nevoie de sfatul lui ANI. Cum nu mă deranjează în mod expres această solicitare făcută de ANI, dar nici nu cred că este treaba Agenției Naționale de Integritate să spună Înaltei Curți cum să procedeze cu o cauză", a declarat Iohannis, în ediția de luni a emisiunii "Jocuri de Putere", difuzată de Realitatea Tv.

ANI cere ÎCCJ urgentarea termenului de judecată în procesul de incompatiblitate al lui Klaus Iohannis

Președintele ANI, Horia Georgescu, a trimis conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție o cerere prin care solicită acestei instanțe să stabilească un prim termen în vederea judecării urgente a 33 de dosare în care a acuzat situații de incompatibilitate, printre care se află și cel al președintelui PNL, Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel