Iohannis, incompatibilitate: ICCJ a stabilit termen pe 18 noiembrie, după prezidențiale

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit ca termen în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinție, data de 18 noiembrie, la două zile după desfășurare celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, potrivit România Tv.

Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câștig de cauză lui Klaus Iohannis, la 30 septembrie 2013, în dosarul în care este acuzat de incompatibilitate. ANI a făcut recurs la această decizie, admis de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în septembrie anul curent.

Invitat marți seară la emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv, Iohannis a declarat că "în următorul pas (al procesului - n.r) nu se va judeca nimic, se va da un termen. Acel termen îl vom afla, bănuiesc eu că termenul va fi dat undeva în 2015 și abia atunci la acel termen completul va judeca recursul". Iohannis a explicat că deocamdată dosarul a trecut pe la un complet filtru, urmând ca după primul termen un "alt complet să ia dosarul și să înceapă să judece recursul propriu-zis".

Instanţa supremă va decide definitiv dacă primarul Sibiului a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

Este încă neclar ce se va întâmpla dacă Iohannis este declarat incompatibil după ce va ajunge președinte al României, funcție din care se va bucura de imunitate.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Decizia CCR despre INCOMPATIBILITATE, amânată după ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. KLAUS IOHANNIS este liber să candideze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel