Iohannis, în SUA. Chirieac: Sunt bucuros dacă este primit şi într-o debara la Casa Albă

Emmanuel Macron a avut parte de o primire spectaculoasă la Casa Albă, lucru care nu s-a întâmplat şi la vizita lui Klaus Iohannis.

 

De ce a existat această diferenţă de protocol între cele două prezenţe la Casa Albă a explicat analistul politic Bogdan Chirieac:

"Nu a fost acelaşi fast care s-a întâmplat în timpul vizitei preşedintelui Macron. În acelaşi timp, eu sunt bucuros dacă preşedintele României este primit de preşedintele Americii chiar şi într-o debara de la Casa Albă! E o mare diferenţă între Franţa şi România. Sigur că în baza dreptului internaţional şi a valorilor lumii occidentale toţi suntem egali... dar unii sunt mai egali decât alţii!" a spus Chirieac la România Tv.

"Într-un fel e interesul american pentru Franţa şi într-un fel e pentru România. În Franţa sau în Germania, unde procurorul general a afost dat afară pentru o declaraţie politică, departamentul de stat nu a dat un comunicat în care să-şi fi exprimat îngrijorarea că statul de drept e în pericol. E vorba de alte relaţii. Vorbeşti cu alt stat. Sigur că preşedintele Iohannis a fost primit deja peste protocol în grădina cu trandafiri "Rose Garden", pe undeva şi angajamentul României de a cumpăra rachete Patriot cu 4 miliarde de dolari sunt convins că a contat pentru această întâlnire, dar mai mult nu. E bine că preşedintele României, indiferent cum se numeşte el, a fost primit de preşedintele Americii, indiferent cum se numeşte el. Şi asta s-a întâmplat, după cum foarte bine ştiţi, anul trecut. Dacă în acest mandat al preşedintelui Americii mai are loc o întâlnire a unui preşedinte al României cu domnul Trump am putea fi mulţumiţi. Dar România nu e Franţa." a mai precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, însoţit de Prima Doamnă Melania Trump, i-a primit, în aprilie, la Casa Albă cu 21 de salve de tun pe omologul său francez, Emmanuel Macron, şi soţia sa, Brigitte

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit pe 9 iunie 2017, în ultima zi a vizitei în SUA, la Casa Albă, cu preşedintele SUA Donald Trump, unde au avut discuţii care au durat 45 de minute.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel