Iohannis îl atacă pe Ponta: „Este un eşec major”

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, l-a atacat pe premierul Victor Ponta, despre care a spus că, alături de „Guvernul PSD”, au înregistrat un eșec pe care trebuie să și-l asume.

Klaus Iohannis a declarat că reducerea temporară a CAS reprezintă o "electorată" pentru mediul de afaceri, iar Victor Ponta "demonstrează tuturor că singurul model economic pe care îl utilizează este câştigul electoral".

Citește și: Ponta anunță scăderea CAS cu 5%

"Reamintim faptul că PNL s-a pronunţat ferm în favoarea reducerii poverii fiscale asupra muncii încă de la începutul anului 2013, care era, de fapt, din punct de vedere economic, momentul optim de stimulare a mediului de afaceri prin reducerea CAS la angajator. Este îngrijorător faptul că Guvernul nu a reuşit să convingă FMI în privinţa reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. După declaraţii de intenţie dintre cele mai optimiste, chiar asigurări certe pe care Victor Ponta le-a dat în repetate rânduri, că va convinge FMI în ceea ce priveşte reducerea poverii fiscale asupra muncii, amânarea evaluării acordului cu FMI este un eşec major pe care Victor Ponta şi Guvernul PSD trebuie să şi-l asume", a transmis, joi seară, Klaus Iohannis, conform Mediafax.

Liderul interimar al PNL susţine că, faptul că "FMI nu a fost de acord cu reducerea CAS demonstrează că Guvernul nu şi-a făcut temele, aşa cum a anunţat în Memorandumul semnat în februarie 2014".

"De fapt, Guvernul nu a adaptat «cadrul fiscal-bugetar» astfel încât reducerea CAS să devină sustenabilă şi în ochii organismelor financiare internaţionale. În aceste condiţii, decizia Guvernului reprezintă un semnal de alarmă pentru mediul de afaceri", a conchis Klaus Iohannis.

Vezi și: Chirieac, despre anunțul lui Ponta: E de bine, dar ...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel