Urmărește emisiunea live


Ponta anunță scăderea CAS cu 5%

ponta guvern
ponta guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, de la Palatul Victoria, că, începând cu 1 octombrie anul curent, contribuțiile de asigurări sociale vor fi reduse cu cinci puncte procentuale, cu un impact bugetar de 850 milioane lei. Ponta a evitat să spună dacă FMI a fost de acord cu aplicarea acestei măsuri.

Victor Ponta a precizat că măsura va fi introdusă printr-un proiect de lege pe care Guvernul îl va trimite săptămâna viitoare Parlamentului și reprezintă o decizie pe care Guvernul și-o asumă, conform Mediafax.

Premierul a precizat că reducerea CAS cu 5% nu va impune creșterea taxelor și impozitelor. Impactul acestei măsuri va fi acoperit strict din încasări bugetare.

Ponta a declarat, joi, într-un interviu acordat Bloomberg, că în 2015 România nu va reînnoi acordul cu FMI.

Întrebat însă dacă reducerea CAS din octombrie are acordul FMI, premierul a răspuns că nu există nici acord, nici dezacord, deoarece Fondul solicită doar respectarea ţintelor macroeconomice, iar când au fost tăiate salariile şi pensiile nu a existat nici atunci un acord al Fondului.

"Acordul cu FMI rămâne funcţional, nu se întrerupe, reziliază sau denunţă", a declarat Ponta.

"Considerăm că scăderea contribuţiilor sociale cu cinci puncte procentuale este necesară. În urma discuţiilor putem săptămâna viitoare să transmitem proiectul de lege privin reducere cu 5 puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale (...) Nu creştem taxe sau impozite", a declarat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel