Iohannis explică nominalizarea lui Vlase la SIE

Mihai Ciobanu / 19 iun 2018 / 15:26 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a explicat care sunt considerentele care au stat la baza nominalizării lui Gabriel Vlase la SIE.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat care sunt considerentele care au stat la baza nominalizării lui Gabriel Vlase pentru conducerea SIE. 

"Printr-o analiză atentă. Am analizat candidaţii ţinând cont de pregătire şi expertiză.  După finalizarea analizei, l-am invitat p dl Vlase. I-am spus că analiza a condus la această oportunitate pentru domnia sa și i-am propus nominalizarea. A acceptat-o și în această fază suntem acum. A fost fix propunerea mea. Nu am avut niciun fel de discuție cu PSD pe această temă", a declarat şeful statului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care propune numirea lui Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), a anunțat Administraţia Prezidenţială.

Cine este Vlase

Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

El este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare, al Colegiului Superior de Securitate Naţională, Academia Naţională de Informaţii, şi doctor în Ştiinţe militare şi informaţii, Academia Naţională de Informaţii.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24