Iohannis, episod inedit în Republica Moldova

Klaus Iohannis a susținut vineri o declarație comună de presă cu președintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, la finalul căreia președintele ales al României i-a dăruit fostului lider de la Chișinău cartea sa autobiograficcă, "Pas cu pas".

"Este prima vizită în afara României pe care o fac de când românii mi-au dat votul lor și am venit deocamdată în calitatea mea de președinte ales. Vizita de astăzi se face la invitația președintelui PLDM, Vlad Filat și vine evident în contexul alegerilor pe care le aveți dvs. E mă aflu aici pentu a exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democrației și alinierea la normele europene ale Republicii Moldova", a declarat Iohannis, de la sediul PLDM.

Vizita în Republica Moldova este prima de factură externă pe care o efectuează Iohannis după scrutinul din 16 noiembrie și are o puternică încărcătură politică, el sosind la Chișinău în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de duminică. 

Bogdan Aurescu își începe mandatul la MAE cu un semnal de alarmă

"Nu există o altă țară decât Republica Moldova care să fie atât de importantă pentru noi românii, pentru România (...) Am certitudinea că România și Republica Moldova vor împărți același spațiu român de sprosperitate și democrație în interiorul UE", a spus Iohannis.

"România va proteja fără doar și poate integritatea teritorială și interesele economice ale Republicii Moldova", a mai arătat președintele ales.

La finalul declarației de presă, Iohannis spus că are un "mic cadou" pentru fostul premier Vlad Filat. Liderul PLDM a primit cu recunoștință cartea, pe care a spus că a citit-o deja.

"Vă mulțumesc foarte mult d-le președinte vreau ca să știți că nu toată, dar aproape toată cartea am citit-o, dar după ce ați scris aici o voi citi de la început și pe asta și vreau să vă spun că voi învăța din ceea ce este scris aici și cu certitudine în cel mai scurt timp o să vă fac și eu cadou o carte și, dacă nu vă supărați, va avea aceeași denumire 'Pas cu pas' ", a spus Filat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel