Bogdan Aurescu își începe mandatul la MAE cu un semnal de alarmă

Bogdan Aurescu a susținut, marți, prima declarație de presă în calitate de ministru de Externe, în care a atras atenția cu privire la importanța alegerilor parlamentare din Republica Moldova și consecințele instalării unei majorități pro-ruse la Chișinău.

"Situația de securitate din regiune, și mă refer aici la granița noastră estică, este una complicată care are potențialul de a afecta securitatea României dacă nu o gestionăm în mod corespunzător împreună cu partenerii noștri din UE și NATO", a declarat Aurescu.

Șeful diplomației române a atenționat în legătură cu scrutinul legislativ de la Chișinău, în care victoria partidele pro-europene este pusă sub semnul întrebării de popularitatea încă ridicată a forțelor politice apropiate Rusiei.

"Alegerile din Republica Moldova, din 30 noiembrie, reprezintă un moment istoric pentru societatea de peste Prut, care trebuie să marcheze, sperăm noi, consolidarea parcursului ireversibil spre Europa al Republicii Moldova și continuarea reformelor democratice. În caz contrar, toate eforturile depuse de guvernul pro-european dar și de către UE, inclusiv eforturile foarte intense ale României, în această direcție strategică vor fi în zadar. Acest moment este, pentru România, o problemă care ține de securitatea națională", a arătat ministrul.

Bogdan Aurescu a mai precizat că situația din Ucraina, vecina din nord a României, "continuă să se deterioreze".

Șeful diplomației române a spus că va face prima vizită în noua sa calitate în Republica Moldova, la data de 1 decembrie. Următoarea vizită va fi la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de Externe NATO din 2 decembrie.

Cine este Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe. Traian Băsescu a semnat decretul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel