Iohannis, discuție cu Biden. Chirieac: Se pregăteşte ceea ce a spus UE. Este foarte clar!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)

La această oră, Klaus Iohannis discută prin videoconferinţă cu preşedintele american Joe Biden.

La această videoconferinţă participă şi alţi lideri europeni. Momentul are loc în contextul în care, astăzi, Rusia a reînceput ofensiva puternică în estul Ucrainei şi în ziua în care ministrul rus al Apărării apare public şi spune că, de această dată, Rusia va folosi "noi metode de luptă".

"Se pregăteşte ceea ce a spus şi președintele Biden, ceea ce a spus şi Uniunea Europeană: întărirea flancului estic. Este foarte clar! Că Rusia nu are capabilitate militară de secol 21 este evident. Există doar riscul folosirii de arme nucleare, bacteriologice sau chimice, chiar dacă este vorba de arme nucleare tactice, care sunt totuşi bombe nucleare ceva mai mici. Există riscul acesta, ne-a spus şi Joe Biden. În rest, au spus foarte clar că vor întări flancul estic. De altfel, este şi şansa noastră, şansa României inclusiv în privinţa crizei economice care loveşte deja peste tot în lume, că, fiind în flancul estic, nu poţi să îl laşi să pice, să aibă inclusiv probleme economice",  spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Este o temere legitimă şi nu ştiu ce ar face Occidentul"

"Şeful CIA spune că nu poate subestima această ameninţare făcută de Rusia, de a folosi armele nucleare tactice în Ucraina. Ministrul rus al Apărării a apărut public şi spunea că Rusia va folosi noi metode de luptă în Ucraina. Şi, aici, întrebarea este următoarea: dacă există aceste temeri că, în disperarea lui de a avea o victorie cât mai apropiată de ziua de 9 mai, Vladimir Putin va recurge la acest gest de a folosi arme chimice sau arme nucleare tactice?", a spus jurnalista Cătălina Porumbel.

"Este o temere legitimă şi nu ştiu ce ar face Occidentul, dacă ar folosi o armă nucleară tactică care înseamnă că distruge un oraş, cu un nivel de radiaţii mai scăzut. Dacă acest nebun de la Kremlin foloseşte o astfel de armă în Mariupol, care va fi reacţia Occidentului? Vor fi ogivele nucleare strategice care vor pleca spre Rusia? Probabil că se discută şi aspectul acesta la întâlnirea la care participă şi preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Omul este scăpat total de sub control", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel