Klaus Iohannis, laude pentru Putere și Opoziție: Consultările au devenit normalitate

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, joi, la întâlnirea cu diplomații români, că "politica internă a început să intre într-o nouă etapă", declarându-se bucuros să constate că actorii politici, putere și opoziție, au înțeles că, dincolo de contradicțiile firești în democrație, există și calea dezbaterii și dialogului. "Pentru prima dată după o lungă perioadă de conflict permanent, pe probleme care privesc interesele României s-a putut obține consens", a punctat șeful statului.

"Și politica internă a început să intre într-o nouă etapă. Doresc să subliniez acest lucru apăsat, pornind de la celebra formulare: „Dați-mi o bună politică internă și vă voi da o bună politică externă!”. 

Politica internă trece treptat într-un ciclu de stabilitate, dialog, consens pe teme majore. Climatul politic începe să se schimbe în raport cu anii precedenți și, pentru prima dată după o lungă perioadă de conflict permanent, pe probleme care privesc interesele României s-a putut obține consens. 

Sunt bucuros să constat și că actorii politici, putere și opoziție, au înțeles că, dincolo de contradicțiile inerente, firești în democrație, există și calea dezbaterii și dialogului. În aceste prime luni ale anului 2015, consultările au devenit normalitate.

Dragnea - Gorghiu, înțelegere de ultimă oră

Obiectivul meu este ca în politica internă să păstrăm și să dezvoltăm acel set de argumente care să creeze încredere în România în plan extern. Includ aici nu doar cele de mai sus, ci și întărirea mecanismelor democratice, continuarea luptei împotriva corupției, întărirea statului de drept și, desigur, independența justiției. Sunt mesaje pe care vă rog să le transmiteți cât se poate de clar și ferm în dialogurile dumneavoastră externe", a declarat președintele Iohannis în discursul susţinut, joi, cu ocazia primirii șefilor misiunilor diplomatice ale României în străinătate la lucrările Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române. 

Alina Gorghiu: Parlamentul, singura instituție anchilozată, nereformată de 25 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel