Iohannis, discurs dur în Parlament, de Centenar. Chirieac: Îmi este teamă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj dur la adresa liderilor politici aflați la guvernare și criticat Legile Justiției, în ședința solemnă dedicată Centenarului - 100 de ani de la Marea Unire, de la Palatul Parlamentului. Bogdan Chirieac a analizat discursul președintelui.

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră nedemn discursul președintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia ședinței extraordinare de la Palatul Parlamentului, dedicată Centenarului. Totodată, Chirieac este de părere că discursul solemn de Centenar a eșuat odată cu discursul rostit de președinte.

Dacă ar fi să comentez din punct de vedere diplomatic discursul domnului președinte Iohannis, aș spune că este inadecvat pentru momentul și locul unde l-a rostit. La 100 de ani de la Marea Unire să vorbești de Legile Justiției, îmi este teamă că pur și si simplu aceasta este concepția despre lume și viață a domnului președinte Klaus Iohannis. Într-un asemenea moment nu vorbești despre Legile Justiției, vorbești de mâine încolo, de luni încolo. Ați vorbit până acum. Sunt legi pe care președintele le-a promulgat. În permanență a refuzat să discute cu Parlamentul. Nu l-au interesat abuzurile din justiție conform propriilor sale declarații. A fost din acest punct de vedere o operațiune ratată.

Acest discurs solemn de Centenar, sub aura sacră a democrației în România, a eșuat odată cu discursul președintelui. Acest discurs poate fi reluat peste 50 de ani grație tehnologiei moderne. Poate fi reluat peste 100 de ani la Centenar. Ce vor înțelege? Spiritul este doar al protestatarilor? Noi nu suntem tot poporul român doar pentru că avem o altă concepție? Chestiunea asta arată o imagine totalitară a domnului președinte Iohannis în România. Da, avem opinii diferite. Unii credem într-un fel, alții în alt mod, dar nu înseamnă că nu ne putem înțelege. Nu se poate într-un asemenea moment să conduci un astfel de discurs. Dânsul nu are conștiința funcției și importanța istorică dăruită de poporul român să conducă țara la 100 de ani de la Marea Unire. O dezamăgire., a spus Bogdan Chirieac, prezent pririn legătură telefonică, în jurnalul de știri, la România TV.

Vezi și: Iohannis, atac la PSD și ALDE: Să înțeleagă același lucru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel