Urmărește emisiunea live


FUZIUNEA PNL-PDL. Iohannis dezvăluie când va fi desemnat prezidențiabilul

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a dezvăluit, marți, când va fi desemnat prezidențiabilul partidului rezultat din Fuziunea PNL-PDL.

PNL și PDL vor avea până la sfârșitul lunii iulie un candidat unic la Președinție și, indiferent de faza în care se vor afla la acel moment procedurile de fuziune, se va merge pe această variantă, a anunțat Klaus Iohannis.

Citește și: Iohannis s-a înconjurat de baroni. Cine e nr. 2 din PNL

"Procesul de fuziune merge în forță mai departe. Din partea PNL, vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Președinție, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe. Noi, PNL, vom avea un singur candidat desemnat pentru prezidențiale până la mijlocul lunii, iar până la sfârșitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultată din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent dacă procedurile birocratice de fuziune ajung într-o fază avansată sau nu, noi vom merge cu toată hotărârea în această configurație", a declarat liderul PNL, la finalul discuțiilor dintre reprezentanții PNL și PDL pe tema fuziunii.

Vasile Blaga confirmă

La rândul său, președintele PDL, Vasile Blaga, a reiterat hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziune.

"Până la 1 august, cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la Președinție. Tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel. Ați văzut că vin echipele care lucrează la documente, la coroborarea în teritoriu a celor două partide. Deci suntem pe un drum bun, care va aduce multă speranță României, care va crea nu numai un partid care poate să fie o alternativă serioasă — și va fi — la PSD, ci și un partid mare de centru-dreapta, care să propună un proiect serios românilor", a spus liderul democrat-liberal, conform Agerpres.

Vasile Blaga a mai precizat că procedurile de fuziune nu depind de cele două partide, ci de procesul de justiție.

Citește și: Antonescu explică motivele revenirii sale de la Congresul PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel