EXCLUSIV  Iohannis, decret revocare Lazăr. DC News a avut dreptate: plan despre procurorul general

Scutaru Cristina / 07 noi 2018 / 09:00 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Pe 2 noiembrie, DC News făcea o analiză în cazul revocării lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general.

Iohannis poate amâna revocarea lui Lazăr. (...) Mandatul lui Augustin Lazăr este de 3 ani și se încheie în luna mai a lui 2019”, scriau jurnaliștii DC News la începutul lunii noiembrie care spuneau că există posibilitatea ca președintele să fie invocate problemele legale.

Ieri, 6 noiembrie, Klaus Iohannis a dat de înțeles că va lua o decizie legată de Augustin Lazăr abia după ce probleme legale vor fi rezolvate. Așadar... nu este nicio grabă și se poate ajunge, de ce nu, chiar și până în mai 2019.

Președintele a subliniat că propunerea de revocare din funcţie a procurorului general este greşită şi că nu va lua nicio decizie până la finalizarea demersului judiciar în acest caz.

"Cel puţin în ce priveşte revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru şi cu corolarul la fel de aiuritor, de poveşti, manipulări publice, penibilă fază, suntem în situaţia în care, momentan, s-a început un demers judiciar şi pot să vă spun de pe acum, ca să nu existe speculaţii, că până când judecătorii nu vor da un verdict final nu am de gând să fac nimic în această chestiune, iar despre speţa revocării am mai vorbit, procurorul general Lazăr a făcut şi face o treabă bună, mi se pare total greşită solicitarea de revocare, greşită din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva atunci când va fi situaţia de aşa natură”, a spus Klaus Iohannis.

ARTICOLUL SCRIS PE 2 NOIEMBRIE PE DC NEWS ÎL GĂSIȚI AICI
Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27