Iohannis, declaraţii de ultimă oră: Căi sigure pentru blocarea evoluţiei

Rodica Mitu / 18 iul 2017 / 10:37 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Marţi, 18 iulie, președintele Klaus Iohannis merge în județele Harghita și Covasna, unde participă la dezbateri cu reprezentanți ai administrației publice locale și ai asociațiilor profesionale. În acest context, susţine o conferinţă de presă.

„Am venit să vă ascult cu o mare atenţie. (...) Intoleranţa, respingerea celor de altă etine sunt căi sigure pentru blocarea evoluţiei, atât a comunităţilor, cât şi a ţării în ansamblu”, a spus Iohannis.

Şeful statului a spus că turismul are un potenţial deosebit în această regiune.

„Există trei teme politice: descentralizarea, regionalizarea şi autonomia. România are mare nevoie de creştere economică şi de modernizarea administraţiei. Cred că descentralizarea e obligatorie, fiindcă aleşii locali ştiu ce e mai bine de ce are nevoie comunitatea”, a spus şeful statului.

„Mă îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română. Este o problemă care trebuie depăşită. Reprezentanţii comunităţii trebuie să se aşeze la masa dialogului. Să nu le limităm viitorul, din cauza unor concepţii care ţin prea puţin de oameni. În încheiere, vă spun că am mare încredere în dumneavoastră. Responsabilitatea voastră e extrem de mare. Vă revine şi sarcina de a încuraja un climat de bună înţelegere şi respect. Principala responsabilitate rămâne faţă de oameni", a mai spus preşedintele României.

La final, şeful statului a primit aplauze.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27