EXCLUSIV  Iohannis, declarații. Șerban Nicolae: Să se gândească la o răspundere penală

Senatorul Șerban Nicolae a declarat că în cazul în care se confirmă spusele președintelui statului cu privire la solicitarea făcută procurorului general, atunci totul ar putea lua o turnură penală.

Vezi aici declarația: Klaus Iohannis, declaraţii după protestele din Piaţa Victoriei

Șerban Nicolae a criticat dur mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis, după discursul pe care l-a avut în urmă cu o oră. "Am sentimentul că un scenograf atins de o criză de sciatică se joacă cu domnul Iohannis și îl pune să rostească aceleași monologuri, abisal de stupide, în diverse locuri, ba la pupitru, ba la birou, ba prin intermediul purtătorului de cuvânt. Ceea ce mi se pare foarte foarte grav este că președintele Iohannis reduce România și întreg poporul român la Piața Victoriei din ultimele trei zile. Dacă asta este întraga Românie pentru Iohannis, atunci prima demisie pe care nu ar trebui să o aștepte ci să o concretizeze este cea a domniei sale. Ar avea timp pentru vacanțe, pentru antrenamente de golf. Este absolut halucinant și ca să nu spun absolut insultător ca președintele României, cu jurământul depus pe Constituție și pe biblie să reducă întreaga Românie la manifestanții din Piața Victoriei", a delcarat social-democratul.

"Va veni o vreme când vor da socoteală"

Politicianul susține că în cazul în care se dovedește că președintele i-a cerut procurorului general să înceapă o anchetă cu privire la violențele din Piața Victoriei, s-ar păutea să existe și răspundere penală.

"Ceea ce mi se pare foarte grav, dacă se confirmă, atunci ar trebui să ne gândim la o răspundere penală pentru persoane importante din statul român. A spus domnul Iohannis că a cerut procurorului general să înceapă o anchetă. Unde anume în Constituția României, la atribuțiile președintelui, unde anume în Codul de Procedură Penală la modul de sesizare a organelor de anchetă apare această procedură: Președintele României cere procurorului general al României să facă o anchetă? De fapt ăsta este abuzul de putere, asta e ticăloșia statului paralel, faptul că niște indivizi consideră că pot să confiște autoritatea publică, că pot să exercite puterea discreționar după bunul plac și că toată lumea trebuie să le stea la dispoziție în așa fel încât să le facă mofturile ori de câte ori au ei chef. Și eu sunt curios să știu dacă domnul Lazăr a pocnit din călcâie, a luat poziția de drepți și a zis 'am înțeles, să trăiți, voi executa întocmai și la timp'. Dacă își păstrează demnitatea și respectă legea, lucrurile sunt în regulă și răspunderea este strict al lui Klaus Werner Iohannis. Dacă s-a declanșat o anchetă penală la ordinul președintelui României în afara oricărei dispoziții legale, atunci cei care s-au implicat la executarea unor asemenea aberații, să se gândească și la răspunderea penală. Va veni o vreme când vor da socoteală toți acești slujbași ai statului paralel", a mai spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel