Iohannis, la DC NEWS TV. Decizii de ultimă oră / LIVE TEXT VIDEO

Klaus Iohannis a susţinut noi declaraţii în contextul stării de urgenţă. Președintele României -  LIVE pe DCNEWSTV.RO.

Presedintele României, Klaus Iohannis, va susţine astăzi, 23 aprilie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă. DC News TV va transmite, live, declaraţia preşedintelui Iohannis atât în cadrul acestui articol, cât şi prin materiale separate.


LIVE TEXT: 

- Avem o creştere semnificativă a cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore. Trebuie să continuăm să respectăm cu stricteţe măsurile de distanţare socială şi de igienă.

- În ţările care au fost afectate mai devreme se observă o reapariţie îngrijorătoare a cazurilor. Există un risc major ca epidemia să se extindă foarte uşor.

- Eforturile trebuie dublate de un efort comun la nivel european, pentru combaterea efectelor acestei pandemii. 

- Avem nevoie de o foaie de parcurs, iar România susţine această iniţiativă UE. Unul dintre cele mai importante obiective este asigurarea unei autonomii strategice a UE. Mă refer la sectoare vitale, precum sănătatea. Trebuie să consolidăm capacitatea Uniunii în acest domeniu. Acesta va fi un element esenţial în construirea autonomiei noastre strategice.

- Un alt element: asigurarea unui program masiv de investiţii. Este necesară o finanţare substanţială la nivel european a eforturilor de combatere a efectelor acestei crize. Voi susţine crearea unui fond de susţinere. Trebuie să fie utilizat pentru nevoie sectoriale reale ale statelor membre, spre exemplu la sectorul medical şi cel economic, cele mai afectate de pandemia de Covid-19. Voi susţine ferm politicile clasice. 

- Subliniez că prin măsurile luate la nivel european a fost deja mobilizată pentru România o sumă de peste 1,5 miliarde de euro. 750 milioane euro sunt fonduri pentru susţinerea IMM-urilor afectate de criză. (...) Aceste fonduri sunt disponibile acum deja şi vor fi folosite de către Guvernul Orban.

- Aşa cum virusul nu ţine cont de graniţe, la fel şi noi va trebui să avem maturitatea de a trece peste orice bariere artificiale care ne pot împiedica în a găsi soluţiile cele mai eficiente în aceste momente dificile.

LIVE VIDEO: 

 

Ce a declarat, miercuri, Klaus Iohannis

În declaraţia de presă susţinută ieri, Klaus Iohannis a anunţat că, după data de 15 mai, când va expira cea de-a doua lună de stare de urgenţă, va urma o relaxare treptată a restricţiilor, urmând a fi eliminată cea privind libera circulaţie a persoanelor. 

"După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală.

Evident, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. În acest fel, vor rămâne cu siguranță o vreme – vorbesc după 15 mai – în vigoare interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel