Urmărește emisiunea live


Iohannis, decizie numire miniștri. SRS, scenariu fulminant: PSD este condamnat

Liderii PSD
Liderii PSD

Sorin Roșca Stănescu a vorbit în cadrul unei apariții televizate despre ce va face președintele Klaus Iohannis cu privire la remanierea guvernamentală propusă de Executiv și a adus în discuție un scenariu fulminant lansat de jurnalist.

PSD a dat un termen neobișnuit de două zile, ultimativ, președintelui Klaus Iohannis, anunțând că la expirarea acestui termen declanșează restructurarea Guvernului prin Parlament, ceea ce ar trebui să se întâmple cel târziu marți. Dar președintele Klaus Iohannis deja le-a dat un fel de pas înainte să plece în săptămâna lui pascală și deja a prefigurat ceea ce urmează să facă și anume, să tragă de timp, indiferent de anunțul pe care îl face mâine și doi, în final, să refuze remanierea. 

PSD este condamnat să facă ceea ce a promis, dar nu mai poate să facă în timpul promis. Nu va putea ca marți și miercuri să închidă restructurarea Guvernului. 

Mai departe, nu cred că mai are numărul necesar de voturi pentru că a rămas cu 6 voturi strict aritmetic în plus. Trebuie să fim nebuni să ne imaginăm că toți parlamentarii PSD, în săptămâna lor pascală vor fi sănătoși, vor veni la muncă pentru că sunt convocați de Dragnea, vor renunța la concedii, unele peste mări și țări... Nu mai poate conta pe voturile UDMR pentru că UDMR a spus clar că nu este de acord ca președintele să nu își poată exercita un prerogativ sub pretextul unei remanieri prin restructurare.

Celelalte minorități, 17 voturi, nu mai sunt deloc clare pentru că Varujan a comunicat foarte clar că oamenii sunt cam împărțiți, iar acest lucru s-a mai întâmplat când a căzut Guvernul Ungureanu. Prinde contur scenariul ful ipotetic pe care l-am lansat acum două săptămâni, cum că nu este exclus ca PSD să se gândească să se lase împins de la guvernare pentru a se reîncărca electoral în Opoziție, a explicat jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, prezent în emisiunea News Line, de la România TV.

Vezi și: Dăncilă, chemată de urgență la Parlament. Discuții cu Liviu Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel