Iohannis, decizie CCR. Mircea Drăghici, propus la Transporturi, reacție fulger

Ema Apostu / 19 dec 2018 / 16:56 Salveaza PDF Comentarii
Mircea Drăghici
Mircea Drăghici

Deputatul PSD Mircea Drăghici a comentat decizia CCR, dată astăzi, prin care președintele Klaus Iohannis este obligat să accepte cele două demisii, de la Dezvoltare și Transporturi.

"Refuzul lui Klaus Iohannis de a revoca din funcție miniștrii de la Dezvoltare și Transporturi a declanșat un conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Guvern, a admis astăzi cu majoritate de voturi Curtea Constituțională a României. Vestea bună este că situația din cele două ministere va fi soluționată în curând: președintele, prin decizia CCR, este obligat să emită decretele de constatare a vacantării celor două funcții și să răspundă, "în scris și motivat", propunerilor de numire a noilor miniștri pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor - portofolii de maximă prioritate pentru români și pentru guvernarea PSD.” notează Mircea Drăghici, propus pentru Transporturi. 

Vezi și: Iohannis, decizie CCR. Pieleanu: Efecte negative! Să lase joaca asta!

Decizia CCR, comunicat

 

"Președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru" este direcția pe care o dă CCR președintelui. În ceea ce privește numirea miniștrilor, CCR stabilește că "președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru".

Vezi comunicatul complet al CCR: Demisii miniștri. Iohannis, obligat de CCR să ia act! MINUTA


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25