Iohannis, decizie CCR. Pieleanu: Efecte negative! Să lase joaca asta!

Ema Apostu / 19 dec 2018 / 16:27 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Sociologul Marius Pieleanu a comentat decizia CCR, în cazul celor două numiri pe care presedintele Klaus Iohannis ar trebui să le faca, mărturisind că nu știe dacă Lia Olguța Vasilescu va mai rămane în Guvernul Dăncila.

După cum reiese din comunicatul CCR, preşedintele Klaus Iohannis nu e obligat să facă noile numiri la Dezvoltare şi Transporturi, viitorul Liei Olguta Vasilescu fiind incert, momentan.

"Klaus Iohannis este obligat să accepte demisiile. Nu îmi dau seama ce se va întâmpla cu Lia Olguța Vasilescu. Cert este că prelungirea prin decizia Curţii a neclarităţii referitoare la ocuparea celor două posturi produce efecte negative pentru ţară. Noi suntem deja angrenaţi în Preşedinţia UE, suntem angrenaţi în tot felul de întâlniri obligatorii, care fac parte din fişa postului, pe zona asta internaţională, şi ce să vezi? Nu avem ministru la Transporturi, nu avem ministru la Dezvoltare. Eu cred că preşedintele ar trebui să lase joaca asta de-a şoarecele şi pisica, cine-i mai bărbat, şi să accepte cele două nominalizări. Până la urmă, sunt voinţa CEX-ului, a partidululi care a caștigat alegerile, într-o manieră dezarmantă pentru opozanţi, şi să mergem mai departe. Intrăm într-un nou an cu un Guvern complet şi care să înfrunte provocările astea internaţionale asimetrice şi simetrice", a declarat Marius Pieleanu pentru Antena 3.

Vezi și: Dragnea-Tăriceanu, întâlnire de urgență la Parlament

Decizia CCR, comunicat

 

CCR a admis cererea formulată de către premierul României și a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională cu președintele României. CCR apreciază că acest conflict vine ca urma a refuzului președintelui de emite decretele de revocare pentru doi miniștri și/sau de a emite decretele de constatare a vacantării funcțiilor de ministru.

"Președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru" este direcția pe care o dă CCR președintelui. În ceea ce privește numirea miniștrilor, CCR stabilește că "președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru".

Vezi și: Demisii miniștri. Iohannis, obligat de CCR să ia act! MINUTA


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26