Iohannis, consultări la Cotroceni. Weber: Ar fi neconstituțional dacă ar intra în așa ceva

Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber și-a exprimat punctul de vedere cu privire la moțiunea de cenzură pe care Opoziția o pregătește pentru căderea actualei guvernări.

Fac o confuzie între procentele obținute la votul din 26 mai și numărul de deputați și senatori pe care fiecare partid îl are conform ultimelor alegeri parlamentare. Aici vor să mintă populația. În realitate, ei știu foarte bine că nu pot pentru că în Parlament nu au cum să strângă voturile ca să cadă Guvernul.

Eu sper că la Cotroceni domnul președinte și cu reprezentanții partidelor au discutat despre posibilitatea revizuirii Constituției și nu despre cum să faci majorități după o moțiune care nici nu a fost depusă. Aia ar fi o acțiune foarte neconstituțională dacă președintele ar intra în așa ceva.

Ei nu vor strânge cu siguranță nici măcar voturile pentru a dărâma acest Guvern, cu atât mai puțin ar putea avea vreun Guvern după aceea. Ați văzut ce listă de condiții a pus USR, care vrea să capitalizeze după votul obținut pe 26 mai. Eu cred că PNL a căzut în propria capcană. Noi, de fapt, când vorbim de toate acele inițiative, de tăierile de la IT, trebuie să ne raportăm la cel prezentat ca viitorul prim-ministru, respectiv domnul Orban, a spus Renate Weber, prezentă în emisiunea Andreei Crețulescu, de la România TV.

Vezi și: Renate Weber: Cuvintele lui m-au urmărit tot timpul." Cine este cel care a marcat-o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel