Iohannis, comparat cu Ceaușescu. Cristoiu: Îți faci cruce! Nu e o excepție, e regula în anul de guvernare PNL

Ion Cristoiu a comentat reacție președintelui Klaus Iohannis privind numirea politică de la Mureș, comparându-l cu Nicolae Ceaușescu.

Ovidiu Ianculescu, un inginer ajung director la Apele Române Mureș, în baza unui concurs neangajat politic, a fost presat să demisioneze, când a venit la guvernare PNL și a fost înlocuit cu un membru PNL, consilierul unui senator, care nu are nicio legătură cu domeniul. Președintele Klaus Iohannis a reacționat abia vineri la această schimbare controversată, asta deși Ovidiu Ianculescu trimisese o petiție la Administrația Prezidențială în care, nepunând accent neapărat pe povestea lui, arăta 18 directori schimbați astfel de PNL. Petiția a fost trimisă mai departe la cei care au făcut schimbarea, respectiv la Mediu. 

Vezi aici reacția președintelui: Iohannis, reacție în scandalul numirilor politice: Este inacceptabil! Nu au ce căuta în sistemul de stat

”Lectura acestui text (n.r. reacția lui Klaus Iohannis) de îmboldeşte să-ţi faci cruce. Întîlneşti a nu ştiu cîta oară idilizarea de tip ceauşist a guvernării PNL. Cum adică, mai există şi excepţii? Cazul Ovidiu Ianculescu nu e o excepţie. E regula în anul de guvernare PNL şi va fi în anii următori. Nicolae Ceauşescu l-ar promova imediat pe Klaus Iohannis la şefia propagandei de partid şi de stat. Pentru că doar în comunism se folosea formula mai sînt şi excepţii. `Alimentarele noastre gem de carne, de lapte, de brînză` – zicea Nicolae Ceauşescu. `Mai sînt însă şi excepţii`. Cît despre măsurile luate pentru corectarea nedreptăţii, pentru ca un asemenea caz să nu se mai repete, Klaus Iohannis ne anunţă, în deplină seninătate a facultăţilor mintale netulburate de Covid-19, că i-a cerut premierului să accelereze procesul de audit. Nimic despre demiterea celor care au practicat cumetrizarea de la Mureş. Nimic despre campania ordonată de Ludovic Orban celor din PNL pentru înăbuşirea scandalului prin folosirea de mesaje dictate de la Centru.

Intervenţiei prezidenţiale i-a urmat celei a lui Ludovic Orban care a anunţat măsuri, luate totuşi după o lună şi ceva de la comiterea măgăriei. Dacă n-ar fi fost intervenţia lui Klaus Iohannis, mai mult ca sigur Ludovic Orban s-ar fi făcut că plouă, iar dacă ar fi fost întrebat asupra chestiunii, l-ar fi făcut pe Ovidiu Ianculescu agent PSD.” a comentat jurnalistul Ion Cristoiu, pe blogul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel