Iohannis, către primarii de comune: Sunt probleme grave care necesită abordare integrată

Klaus Iohannis a afirmat, lu că abandonul școlar, depopularea satelor și lipsa unor școli adecvate sunt probleme critice în România, iar rezolvarea acestora necesită o abordare integrată și pe termen lung. Șeful statului a precizat că autoritățile locale trebuie să se implice pentru a oferi soluții.

„Un alt subiect extrem de important la care vreau să fac referire este educația, un domeniu fundamental pentru viitorul României, care este, însă, marcat de numeroase disfuncționalități. Investiția în educație înseamnă investiția în viitor, iar copiii din mediul rural trebuie să beneficieze de aceleași condiții ca și cei care învață în marile orașe. Unul dintre obiectivele asumate prin proiectul „România Educată” este reducerea discrepanțelor dintre școlile din medii diverse, ceea ce presupune, evident, finanțarea adecvată a școlilor din mediul rural și politici de atragere a cadrelor didactice”, a declarat Klaus Iohannis, luni la la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.

"Când vine vorba de educație, nu mai trebuie să peticim

Președintele României a adăugat că, atunci când vine vorba de educație, nu mai trebuie „să peticim”, ci să creăm programe concrete care să facă din învățământul românesc unul adecvat secolului 21.

„Depopularea satelor, abandonul școlar, accesul la educația timpurie, lipsa spațiilor de învățământ sigure reprezintă mari îngrijorări. Pentru a găsi soluțiile adecvate acestor probleme grave, unele chiar critice, este necesară o abordare integrată, pe termen lung, care să implice atât autoritățile centrale, cât și pe cele de la nivel local. Cu alte cuvinte, să nu mai „peticim”, ci să creăm programe concrete, gestionate riguros și, mai ales, predictibil, prin care școala românească de la sat să ajungă și ea în secolul XXI”, a conchis Iohannis, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel