Iohannis către Ponta: ”Dați dovadă de cinism și lipsă de respect”

Liderul PNL, Klaus Iohannis, i-a trimis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta.

Acesta îl acuză pe Ponta de "cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii", în condiţiile în care, în ziua în care acesta îşi lansează candidatura, elevii din clasele I şi II nu au manuale.

"Dumneavoastră, în dubla calitate de premier şi de lider al principalului partid de guvernământ, sunteţi cel care, prin măsurile, politicile şi gesturile publice pe care le faceţi, ar trebui să daţi dovada preocupării faţă de situaţia gravă din educaţie. Din păcate, nu numai că nu vă preocupă aceste aspecte, dar daţi dovadă de cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii. Astăzi, când dumneavoastră vă lansaţi cu fast candidatura în Congresul PSD de la Alba Iulia, elevii din clasele primare I şi II au rămas fără manuale, cu doar trei zile înainte de începerea noului an şcolar", precizează liderul PNL.

CITEȘTE ȘI: Ilie Sârbu: Klaus Iohannis și Vasile Blaga să-și retragă scrisoarea trimisă la Bruxelles

Iohannis aminteşte şi de un alt moment în care "premierul a ignorat problemele cetăţenilor pentru a se dedica evenimentelor de partid".

"Pe 29 iulie, v-aţi lansat candidatura la Craiova, deşi Oltenia şi alte regiuni ale ţării se aflau sub cod roşu de inundaţii. Drama oamenilor care îşi pierdeau gospodăriile şi, uneori, chiar vieţile, nu v-a sensibilizat nici măcar atât cât să anulaţi un eveniment de partid faraonic şi sfidător. În condiţiile amintite, mă întreb în mod legitim: Dacă nu vă pasă de vieţile, gospodăriile, şcolile oamenilor, cum vreţi să conduceţi statul român? Dacă nu vă pasă de copii, cum îi respectaţi pe părinţi? Ce vă sensibilizează, cu adevărat, domnule prim-ministru?", adaugă, în scrisoarea deschisă, preşedintele PNL.

El continuă: "Ştiu că nu veţi găsi răgazul de a răspunde cu argumente reale la problemele din educaţie sesizate prin această scrisoare deschisă. Sper, însă, să o faceţi cu ocazia dezbaterilor pe tema moţiunii simple pe tema educaţiei pe care parlamentarii ACL o vor depune în Parlament", a adăugat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel