Ilie Sârbu: Klaus Iohannis și Vasile Blaga să-și retragă scrisoarea trimisă la Bruxelles

Celor doi co-președinți ai ACL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, li se recomandă să înceapă să-și corecteze greșelile făcute, un prim pas fiind acela de a-și retrage scrisoarea trimisă la Bruxelles. Îndemnul aparține liderului grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, care susține că, în acest moment, când Corina Crețu a fost nominalizată pentru portofoliul de Politică Regională, România trebuie să comunice pe o singură voce.

Liderii ACL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, trebuie să își asume responsabilitatea de a susține viitorul comisar european al României în toate procedurile de audiere din Parlamentul României și din cel European, susține liderul social-democrat, Ilie Sârbu, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

"Klaus Werner Iohannis și Vasile Blaga trebuie să își asume, în al 12-lea ceas, responsabilitatea de a susține viitorul comisar european al României în toate procedurile de audiere din Parlamentul României și cel European. Apelul la unitatea forțelor politice parlamentare, făcut de către Victor Ponta, este o dovadă de respect față de aliații și partenerii internaționali care și-au pus încrederea în România și demonstrează capacitatea viitorului președinte al României de a fi deasupra partizanatelor politice", precizează Sârbu.

În opinia acestuia, liderii PNL și PDL trebuie să renunțe la "lupta politică sterilă într-o chestiune atât de sensibilă, care vizează interesul național și imaginea României în Uniunea Europeană".

"Primul pas spre a-și corecta greșelile făcute este retragerea scrisorii trimise la Bruxelles prin care au contestat nominalizarea României și anunțarea publică a susținerii pentru doamna Corina Crețu în funcția de comisar european. În acest moment, după ce președintele Comisiei Europene a oferit țării noastre unul dintre cele mai importante portofolii, cel de Politică Regională, este nevoie de maturitate și unitate, iar țara noastră trebuie să comunice pe o singură voce', adaugă liderul grupului PSD din Senat, conform sursei citate.

Liderii ACL Vasile Blaga şi Klaus Iohannis au trimis, miercuri, o scrisoare preşedintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, că nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii, întrucât aceasta nu a fost audiată în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel